Thursday, December 12, 2013

Fire make up/Thoughts about The Desolation of Smaug

 Yesterday I promised if I did something special that I would show you my make up and well I do consider this special because I've never done this look. And of course again it was fire inspired, I had to match my look to my nails. Again you be the judge of how successful I was :)

Jučer sam vam obećala ako budem radila nešto specijalno da ću vam pokazati make up danas, pa eto mislim da je ovo dovoljno posebno jer nikad nisam radila ovakav look. Naravno opet je inspiracija bila vatra jer sam morala iskombinirat make up sa noktima. Opet puštam vas da presudite koliko je bilo uspješno :)

vatra na ocima

Unfortunately all of the pictures are in the artificial light, but it was eight o'clock at night when I started doing it :) First a close up of the eyes, I thought gold, bronze, red and black would fit perfectly to the theme of fire.

Nažalost sve slike su na umjetnom svjetlu, ali sam tek u osam navečer krenula sa šminkanjem :) Prve slike su oko izbliza, ideja je bila da zlatna, brončana, crvena i crna će se idealno uklopiti u tematiku vatre.

zmajski make up lok

Here is how it looked with my eye closed, I put some dark gold into the inner corner of the eye, bronze in the middle and on the outer corner some black and a black eyeliner to make my lashes look fuller. Also I put some black under my eye. And on top of black I blended some red eyeshadow, in this picture it looks really similar to the bronze one but it wasn't the same one. Gold and bronze are from Beauty UK palette in Amazon, red and black are from Essence Style victim palette from I love Berlin collection, also gel eyeliner is Essence and mascara is a mix from Essence Get big lashes waterproof version and Beauty UK define fx mascara.

Ovo je kako je izgledalo sa zatvorenim okom, stavila sam malo tamnozlatne u unutarnji kut oka, brončanu na sredinu i crnu u vanjski kut i ispod oka , te malo crnog gel linera da trepavice izgledaju punije. Na dijelu iznad crne sam izblendala malo crvenog sjenila, na slici izgleda slično kao ovo brončano sjenilo, ali se uživo vidjela razlika. Zlatno i brončano sjenilo su iz Beauty UK palete Amazon, crna i crvena su iz Essence palete Style victim koja je bila dio I love Berlin kolekcije. Gel eyeliner je isto Essence, a maskara je miješano Essence Get big lashes vodootporna verzija i  Beauty UK define fx.

vatreni make up look

And this is the full look. I like it here that you can see all of the colors I used even though I have hooded eyes :) On the cheeks I used red blush it was Renesmee red from Essence Twilight Breaking dawn collection. As a foundation I used Catrice All matt plus in the shade Light beige, on the eyebrows Catrice Date with Ashton pencil, Catrice camouflage cream Ivory for under the eyes and some spots, Essence Fix and matte translucent powder to set everything. On the lips was Look by BIPA lip pencil in Fire and on top Alverde lipstick Leucht-turm.

I evo i slika cijelog looka. Sviđa mi se što se mogu idjet sve boje koje sam koristila bez obzira na to što imam spuštene kapke :) Na obrazima sam koristila Renesmee red rumenilo iz Essence Twilight Breaking dawn kolekcije. Puder je Catrice All matt plus u nijansi Light beige, na obrvama je Catrice Date with Ashton olovka, Catrice Camouflage cream Ivory ispod očiju i na nekim mrljicama, sve sam fiksirala sa Essence Fix and matte translucent puderom. Na usnama je Look by BIPA lip pencil u nijansi Fire i preko je Alverde ruž u nijansi Leucht-turm.

topli make up look

And here is another one :)  I hope this one was fiery enough for you :) Tell me your opinion in the comments. Just a few words about the movie to those who want to read it, I expected a lot and that is probably the reason I was pretty much disappointed, Smaug was magnificent, Mirkwood was really well made, I loved Erebor, what I didn't like was so much messing with the plot and straying from the book, Tauriel story-line was completely unnecessary and silly to be honest. There were some great moments but those quickly got ruined by some of the stupid stuff :( Unexpected journey left me wanting more, DOS left me "oh god another one". It would be much better if only there were two movies, but now it's too late for that. I think this one dragged a bit and was slightly choppy. Are you going to watch Desolation of Smaug, please let me know what you think about it :D 

I evo još jedna :) Nadam se da je ovo bilo dovoljno vatreno za vas :) Recite mi što mislite u komentarima. A sad još par riječi o filmu za one koji žele pročitat. Ja sam osobno očekivala puno više i to je vjerojatno razlog zašto sam prilično razočarana, Smaug je bio veličanstven, Mirkwood je sjajno izrađen, Erebor je divan, ali ono što mi se nije svidjelo je odmak od priče i knjige, priča s Tauriel je bila potpuno nepotrebna i meni blesava. Bilo je sjajnih trenutaka, ali su mi oni brzo uništeni nekim glupostima :( Neočekivano putovanje me ostavilo u želji za još više, a Smaugova pustoš "o ne ima još jedan". Bilo bi bolje da su ostali na dva filma, ali sad je prekasno za to, ovaj se malo vukao i bio je isprekidan na trenutke. Idete li vi gledat Smaugovu pustoš, ako idete svakako mi javite što vi mislite o filmu :D

22 comments:

 1. Odlično je i super ti stoji!! :)) Ovo bi i sama voljela isprobati!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala :) Ako ne nadjes ili nemas crveno sjenilo, mozes probat broncanu stavit iznad crne, mislim da bi slicno izgledalo, jer su crvena sjenila nekako hard to find

   Delete
 2. Pravi ognjeni makeup, super ti paše. :)

  ReplyDelete
 3. odlično ženo, trebaš se malo češće odlučit za ovako hrabar make up <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ma odlucim se ponekad al me tete u trgovini cudno gledaju XD (jer ih prakticki samo do tamo nosim)

   Delete
 4. Oooo, pravim ovaj look ASAP. Odlično je ispalo, sviđa mi se. A iskreno da ti kažem ... filma se ne veselim i u stvari neznam kad ču ga gledati, pošto me i prvi dio razočarao. :/ Kad ga vidim, javim se ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mozes ga i pokazat na blogu :D Meni je prvi bio super i presla sam preko promjena i svega, ali ovome nikako ne mogu oprostit neke stvari

   Delete
 5. Ovo ti je baš keksy :D bila sam baš neki dan na premijeri filma neki dan i meni je to bilo predugo tj. dosta nekih odugovlačenja na dijelovima, ali mi je isto bilo lijepo i uživala sam u filmu :) nisam neki kritičar za filmove, hehe

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala :D Ja sam postala, pogledala sam u zadnje dvije godine preko 300 filmova, postajem sve ostriji kriticar :D a i Hobit mi je srcu drag i LOTR pa preko nekih stvari ne mogu prec

   Delete
 6. Inglot pigment koji sam imala je bio jako slične brončane boje.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sam isprva mislila da mi broncana nece bas pristajat, ali ovo me razuvjerilo, nadam se da ti je pigment bio dobar :)

   Delete
 7. Gle, meni je otpočetka jako nategnuto roman od 200 stranica razvuć u 3 filma, al nek im bude. Nije ni moglo drugačije biti...
  Make up je fantastičan, jako mi se sviđa i on sam i kako ti stoji!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Istina, ali prvi mi je bio dobar, tako da mi je zao za ovaj, iako poznavajuci se vjerojatno cu mu dat jos jednu priliku nekad. I hvala bas mi je drago da ti se svidja :D

   Delete
 8. Ne znam da li bih ikada imala hrabrosti da pokusam sa ovakvim make-up-om, u svakom slucaju moja izvedba ne bi nikad bila tako dobra kao tvoja... fenomenalno ti stoji! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uvijek mozes prvo probat u privatnosti svoje sobe :D A kad mozes savladat sve one tockice i cvjetice i nail art sigurna sam da bi i ovo rijesila s lakocom :)

   Delete

Thank you for coming and reading, please leave a trace of your presence here I love reading your comments :)